Не подценявайте лубриканта

лубрикант

По една или друга причина лубрикантите имат репутацията на продукти за хора над средната възраст. Но не е нужно да сте преминали менопаузата, за да ги оцените. Всеки може да се възползва от възможностите на лубрикантите за по-добър секс и интензивни усещания.

Имайте предвид, че има три основни вида лубрикант – на силиконова основа, на водна основа и на маслена основа. Лубрикантите на водна основа най-често се използват с играчки и презервативи, защото за разлика от тези на силиконова и маслена основа не разяждат латекса и запазват целостта им. Тези на силиконова основа са страхотни на допир и са подходящи за анален секс, тъй като са по-хлъзгави и издържат по-дълго, но не бива да се използват с презервативи и силиконови играчки. Лубрикантите на маслена основа могат да служат и като масажно олио и са чудесни под душа или във ваната, но ще унищожат кондомите, а и трудно се почистват. Никога не използвайте вазелин или лосион вместо лубрикант, тъй като те могат да предизвикат инфекция и увеличават риска от полово предавани инфекции.

Е, дотук добре. Знаете кой лубрикант да изберете, но какво да правите с него? Като начало може да го използвата когато мастурбирате. Лубрикантът може значително да подобри соло секса. Ако ръцете ви са сухи, не прибягвайте до лосион, съдържащ потенциално вредни химикали. Вместо това сложете няколко капки лубрикант по пръстите си или го размажете по ръката си и се отдайте да себе си.

Лубрикантите са супер и когато използвате вибратор. Малко лубрикант върху любимата ви играчка тотално ще промени усещанията.

Разбира се лубрикантите са чудесни и с партньор. Склонни сме да гледаме на тях като на нещо, до което прибягваме при вагинален секс, когато на жената ѝ е трудно да поддържа собсвеното си овлажняване. Опитайте вместо това още преди сексът да се е случил, по време на предиграта. Сложете малко лубрикант по пръстите и дланта си и потъркайте срамните устни и клитора на партньорката си.

И като си говорим за вагинален секс, очевидно лубриканта намира приложение и там. Всъщност няма грешен начин да използваме лубрикант по време на секс. Може да го нанесете директно върху половите органи или презерватива. Започнете с малко и постепенно увеличавайте количеството. Ако в един момент е прекалено хлъзгаво, капе по чаршафите, пенисът постоянно излиза, не чувствате триене, просто използвайте кърпичка, за да отсраните излишното.

Тази граница, когато разбирате, че сте използвали прекалено много продукт, се достига много по-трудно по време на анален секс. При него лубрикантът е задължителен, тъй като анусът няма свойството да се навлажнява сам. Така че давайте смело.

Можете да използате лубрикант и за чувствен масаж. Вместо олио, разтъркайте малко лубрикант по кожата на партньора си и бързо ще преминете към (още) по-секси занимания.

Ако искате да опитате нещо по-горещо (буквално), използвайте лубрикант със затоплящ ефект. Например сложете няколко капки на пръстите си и масажирайте зърната.

По време на секс с мъж, можете да засилите оргазма му като сложите малко лубрикант на перинеума му (чувствителното място между скротума и ануса) и го притиснете леко точно преди да свърши.

Мъжете могат да засилят усещанията си и когато използват лубрикант вътре в презерватива. Това ще повиши чувствителността на пениса. Така че нямате оправдание да не правите безопасен секс.

По време на свирка, повечето хора използват собствената си слюнка, но понякога е трудно да произведем достатъчно. Опитайте с лубрикант. Така ще осигурите достатъчно влажност, а челюстта ви няма да се измори толкова бързо. Плюс това, може да опитате от онези лубриканти с различни вкусове.

Начините, по които можем да използваме лубрикантите са десетки, така че няма защо да ги подценяваме. Те са лесен и достъпен начин да направим секса още по-хубав.

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *